MESLEK YÜKSEKOKULUMUZDA GENÇ GİRİŞİMCİ ADAYLARINA YÖNELİK GİRİŞİMCİLİK KONFERANSI DÜZENLENDİ

Meslek Yüksekokulumuz tarafından geleceğin genç girişimci adayı öğrencilerimize yönelik olarak “Kendi İşini Kurmak İçin: Girişimci Ol” konulu bir konferans verildi. Konferansa Meslek Yüksekokulu Müdürümüz; Dr. Öğr. Üyesi Muhammed SALMAN; Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Faik OKAY, Öğr. Gör. Ebubekir DOĞAN ve çok sayıda öğrencimiz katıldı. Konferansta Kastamonu KOSGEB İl Müdürlüğünden Uzman Yardımcısı Ömür GÜMÜŞSOY, “Girişimcilik ve Girişimcilik Destekleri” konusunda detaylı bilgi verdi. Konferansta ayrıca KOSGEB destekleri ile kurulmuş işletmelere yer imkânı, finans ve pazarlama konularında destekler veren İŞGEM İl Müdürü A. Burak LİVAN’da katıldı. LİVAN, genç girişimcilerin İŞGEM tarafından sağlanan bu desteklerden yararlanabileceğini belirtti. Genç girişimci adayları olan öğrencilerimiz, bu konferans esnasında Kastamonu da KOSGEB ve İŞGEM destekleriyle kurulmuş işletme sahibi girişimcilerden DeryaWood Masif Mobilya’nın işletmeni ve girişimcisi Derya MALÇIK ve Astariaart adlı işletmenin girişimcisi Eylem KURT ile tanışma imkânı buldu. Konferansın Soru-Cevap bölümünde ise öğrencilerimizden gelen sorular doğrultusunda girişimciler, öğrencilerimizle deneyimlerini paylaşma imkanı buldu.