Kastamonu Üniversitesi Kastamonu Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü olarak 20 Nisan 2019 tarihinde Öğr. Gör. Dr. Muhammet İNCEAĞAÇ gözetiminde İstanbul’a gezi düzenlemiştir. Gezide ilk olarak Emirgan Korusu gezilmiş ve koru içerisinde yer alan Pembe köşk, Beyaz köşk ve Sarı köşkünde bulunduğu lale bahçeleri gezilerek tasarım bölümü öğrencileri tarafından lalelerin fotoğrafları çekilmiştir. Koru içerisinden sahile yürüyerek öğrenciler ile ‘Sakıp Sabancı Müzesi’ ne gidilmiştir.

Sergi gezisinin birinci adresi olan ‘Sakıp Sabancı Müzesi’ içerisinde yer alan ‘Görünenin Ötesinde Osman Hamdi Bey’ ve ‘Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu’ isimli sergilerin yanı sıra Sakıp Sabancı Müzesi içerisinde yer alan, Sabancı ailesi tarafından müzeye kazandırılan ‘Atlı Köşk’ ziyaret edilmiştir.

Sergi gezisinin son durağı olan içerisinde resim, grafik, heykel, enstalasyon, fotoğraf, video art, vb. gibi zengin yüzlerce çağdaş sanat ve tasarım ürününü içerisinde barındıran ‘İstanbul Modern’ sanat müzesi tasarım bölümü öğrencileri tarafından beğenilerek gezilmiştir.