KARİYER GÜNÜ ETKİNLİKLERİ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Kastamonu Meslek Yüksekokulu Meslek Örgütleri tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri Etkinlikleri”ne “Yükseköğretimden İş Hayatına” başlıklı II. Konferans ile devam edildi. Öğrencilerimizin yoğun katılımıyla 13 Mayıs 2019 tarihinde Ahmed Yesevi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen konferansa Ilgaz İnşaat Elektrik Gıda Turizm Tic. San. Ltd. Şti. Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı ÖZCEBECİ konuşmacı olarak katıldı.

İsmail Hakkı ÖZCEBECİ konuşmasında; 29 yıldır mühendislik mesleğini icra ettiğini ve 26 yıldır da ticaretin içinde olduğunu; aynı zamanda Elektrik Mühendisleri Odası Kastamonu Temsilci Yardımcılığı görevini sürdürdüğünü ifade etti. Enerji açığının her on yılda bir, iki katına çıktığını ve Türkiye’nin enerji kaynağının yarısından fazlasını ithal ettiğini belirten ÖZCEBECİ, gençleri Türkiye’nin ve dünyanın geleceğinin olduğu enerji sektörü içinde yer almaya davet etti. Bu sektörde ve özellikle Endüstri 4.0 kaspsamında ortaya çıkan tesislerde yer almanın önemini vurgulayan ÖZCEBECİ, başarılı bir iş yaşamının on kuralını da şöyle sıraladı:

• Zaman iyi yönetilmeli
  • İş ortamında çok konuşulmamalı
  • Empati kurulmalı
  • Başkaları dinlenmeli
  • Yardım istemekten çekinilmemeli
  • En iyisini yapmaya çalışılmalı
  • Tutarlı olunmalı
  • Kaliteli uyunmalı
  • Pozitif olunmalı
  • Başkasının işine karışılmamalı

Konferans, Kastamonu Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Savaş Canbulat’ın, İsmail Hakkı ÖZCEBECİ’ye çiçek takdimi ile tamamlandı.