Amaç ve Kapsam

Makine Programında öğrencilere, sanayide mühendis ile teknisyen arasındaki rolü yürütecek,¨Makine eğitimine ait teorik ve pratik bilgiler ¨Günün değişen koşullarına uygun yeni teknolojilerin tanıtılması ¨Bilgisayar destekli çizim ve mühendislik, ¨Nümerik kontrollü tezgahlar için program hazırlama ve tezgah kullanımı, ¨İş disiplini, yönetim ve organizasyon prensipleri, ¨Üretim ve planlama teknikleri, ¨Ölçü, kontrol teknikleri ile tahribatlı ve tahribatsız muayene yöntemleri, ¨Talaşlı ve talaşsız imal usulleri ve takım tezgahları, ¨Hidrolik-Pnömatik kontrol sistemleri teori ve uygulamaları ile devre tasarımları, ¨Transport teknikleri gibi bilgi ve beceriler kazandırmak amaçlanmaktadır.

İmalat, CNC, Makine Elemanları, Kaynak, Motor, Döküm, Hidrolik-Pnömatik, Isıtma-Havalandırma, Malzeme gibi birbirinden bağımsız bölümlerde ilgili derslerin uygulamaları yapılmaktadır. Ayrıca bütün imkânlar kullanılarak okulun ihtiyacı olan aparatlar ve öğrencilerin tasarlayarak geliştirdikleri makineler de bu laboratuarlarda yapılarak öğrencilerin teorik bilgilerini uygulamaya aktarmaları amaçlanmaktadır. Makine Programı öğrencileri okulda yapılan tüm etkinliklerde aktif olarak rol almaktadır.

Lisans Tamamlama

Öğrencilerimiz Dikey Geçiş Sınavlarına (DGS) katılıp başarılı olmak koşuluyla fakültelerin Makine Mühendisliği bölümleri ya da Teknik Eğitim Fakültelerinin ilgili bölümlerinde Lisans eğitimi alabilmektedirler.

Mezunların Alabileceği Ünvanlar ve Çalışabileceği Alanlar

Makine Programında iki yıl süreli ön lisans eğitimi verilmektedir. Bu programdan mezun olan öğrenciler “Makine Teknikeri” ünvanı almaktadır. Makine Programı mezunları endüstride; talaşlı ve talaşsız imalat yapan kuruluşlarda üretim, bakım, çizim ve tasarım gibi alanlarda istihdam edilmektedir. Üretim-Sanayi İşbirliği Projesi kapsamında öğrencilik esnasında çeşitli iş kollarında uygulamalı eğitim ve ayrıca 20 iş günü staj sonucunda öğrencilerimiz sanayide uygulamalarla iç içe olmakta, teorik ve uygulama alanında donanımlı bir şekilde yetişmektedirler. Bunların yanı sıra öğrenciler tiyatro, müzik, resim gibi sanatsal, futbol, voleybol, basketbol, masa tenisi, satranç, atletizm gibi sportif faaliyetlerde yer alarak çeşitli başarılara imza atmışlardır.

Makine