Sakıp Sabancı Müzesi ve İstanbul Modern Sanat Müzesi Ziyareti

Kastamonu Meslek Yüksekokulu Tasarım Bölümü öğretim görevlisi Muhammet İNCEAĞAÇ tarafından, 01.04.2017 tarihinde İstanbul’a sergi gezisi düzenlemiştir. Düzenlenen gezide öncelikle “Emirgan Korusu” gezilmiş ve lale festivali için hazırlanan korudaki laleler öğrenciler tarafından fotoğraflanmıştır, ayrıca koru içerisindeki sarı köşk ve pembe köşkünde bulunduğu ormanlık alan öğrenciler tarafından büyük ilgi görmüştür.

Emirgan korusundan lale bahçeleri eşliğinde öğrencilerle yürüyerek Sakıp Sabancı Müzesine geçilmiştir. Ulusal ve uluslar arası dünyaca ünlü sanatçıların sergilerini getirterek ev sahipliği yapan “Sakıp Sabancı Müzesi” ve müze içersinde bulunan “Atlı Köşk” ziyaret edilmiştir. Sakıp Sabancı Müzesi içerisinde güncel olan “Feyhaman Duran-İki Dünya Arasında” ve “Kitap Sanatları ve Hat Koleksiyonu” sergileri öğrenciler tarafından gezilerek ilgi ile incelenmiştir.

Sakıp Sabancı Müzesi gezisi ardından, uluslar arası düzeyde farklı disiplinlerdeki sanat ve tasarım ürünlerini bir arada sergileyen “İstanbul Modern Sanat Müzesi”  ziyaret edilmiştir. İstanbul Modern içerisinde güncel olan uluslar arası düzeydeki resim, grafik, heykel, enstalasyon, video art, vb. onlarca sanat ve tasarım unsuru ürünler öğrenciler tarafından gezilerek ilgi ile incelenmiştir.

Müze ziyaretleri sonrasında mezun öğrencilerle bir araya gelindi.