Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

02.07.2025 Tarihli Bölüm Akademik Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi

Kastamonu Meslek Yüksekokulu Yönetim ve Organizasyon Bölümü Akademik Kurulu, 02 Temmuz 2025 tarihinde saat 10.30’da Bölüm Başkanı Doç. Dr. Özgür ÖNGÖRE başkanlığında toplanmıştır. Toplantıda, 2024–2025 Bahar Dönemi’nin genel değerlendirmesi yapılarak, eğitim-öğretim süreçlerine ilişkin güncel gelişmeler ve stratejik planlamalar ele alınmıştır.

Kurulda, MEDEK akreditasyon süreci kapsamında 27 Haziran 2025 tarihinde MEDEK sistemine yüklenen Öz Değerlendirme Raporu’nun içeriği hakkında bilgilendirme yapılmış; raporun hazırlanma süreci, içerdiği kanıtlar ve değerlendirme kriterleri bağlamında katılımcılarla paylaşılmıştır. Ayrıca 2024–2025 Güz ve Bahar dönemleri genel hatlarıyla değerlendirilmiş ve 2025–2026 Güz Dönemi’ne yönelik hazırlıklara başlanmasına karar verilmiştir.

Toplantıda, bölümün gelişimine katkı sunacak yeni hedefler ve iyileştirme önerileri tartışılmış; 2024–2025 Eğitim-Öğretim Sürecinde tespit edilen eksiklikler çerçevesinde çözüm yolları belirlenmiştir. Ağustos ayında yapılması planlanan Akademik Kurul toplantısı için hazırlık süreci başlatılmıştır.

Öğrenci ve öğretim elemanlarından alınan geri bildirimlerin değerlendirilmesi neticesinde, öğrenim süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik öneriler dile getirilmiş; mezunlar ve dış paydaşlarla olan ilişkilerin daha da güçlendirilmesi hedeflenmiştir. Program çıktılarının izlenmesine yönelik hazırlanan rehberin, Yönetim ve Organizasyon Bölümü özelinde geliştirilmesi kararlaştırılmıştır.

Ayrıca, bölüm düzeyinde uygulanacak memnuniyet anketlerinin hazırlanması, staj komisyonu ile bilgi paylaşımının güçlendirilmesi ve öğrencilerin staj süreçlerinin daha etkin şekilde yürütülmesine yönelik kararlar alınmıştır.

Toplantı, katılımcıların dilek ve temennilerini ifade ettikleri bölümle sonlandırılmış; alınan kararların, bölümün akademik ve idari işleyişine katkı sağlaması yönünde ortak bir irade ortaya konmuştur.