Kastamonu Yargı Akademisi, 09 Ekim 2025 tarihinde Kastamonu Meslek Yüksekokulu’nda 2026 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) ile ilgili bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi.
Amfi 2 nolu derslikte saat 14.30’da başlayan etkinliğe, Bilgisayar Programcılığı ve Mekatronik Programı’nın 2. sınıf öğrencileri katıldı.
Etkinlikte, KPSS’ye ilişkin süreç, başvuru tarihleri, sınav kapsamı, puan türleri ve kamu personeli olma sürecinde dikkat edilmesi gereken noktalar hakkında ayrıntılı açıklamalarda bulunuldu. Öğrencilere ayrıca sınav stratejileri geliştirme ve kariyer planlaması yapma konularında da çeşitli öneriler sunuldu.
Kastamonu Yargı Akademisi temsilcileri, öğrencilerin kamu sektörüne yönelik hedeflerine ulaşmalarında bu tür bilgilendirici toplantıların rehberlik edici bir rol oynadığını ifade etti.
Program sonunda öğrenciler, merak ettikleri konular hakkında sorular yönelterek yetkililerden doğrudan bilgi alma imkânı buldular. Katılımcılar, toplantının kendileri için hem yönlendirici hem de motive edici bir deneyim olduğunu dile getirdiler.
Bilgisayar Programcılığı, öğrencilerimizin gelecekteki kariyer planlarına katkı sağlayan bu faydalı etkinlik için Kastamonu Yargı Akademisi yetkililerine ve organizasyonun gerçekleştirilmesine destek veren Yüksekokulumuz idaresine teşekkürlerimizi sunuyoruz.



