Görsel İşitsel Teknikler ve Medya Yapımcılığı Bölümü tarafından düzenlenen film gösterimleri, 14 Ekim Salı günü unutulmaz bir yapımla başladı. Yönetmenliğini Peter Weir’in yaptığı ve sinema tarihine damgasını vuran "Ölü Ozanlar Derneği" adlı film, öğrenciler tarafından ilgiyle izlendi.
Gösterim öncesinde, bölüm öğretim elemanlarından Eser Aygül, filme dair kısa bir açıklamada bulundu. Aygül, filmin sadece sinematografik değil, aynı zamanda felsefi ve eğitimsel yönleriyle de izleyiciye güçlü mesajlar sunduğunu belirtti. “Ölü Ozanlar Derneği’nin bireyin kendini bulma yolculuğunu, özgür düşüncenin ve yaratıcılığın önemini çok güçlü bir anlatımla aktardığını görüyoruz,” diyen Aygül, öğrencilerin bu tür filmler aracılığıyla anlatı dili üzerine düşünmelerinin önemini vurguladı.
Film gösterimi sonrası yapılan kısa değerlendirme oturumunda öğrenciler, karakterler üzerinden filmdeki tema ve alt metinlere dair görüşlerini paylaştı. Eğitim sistemi, bireysel özgürlük, hayallerin peşinden gitme gibi evrensel konuların işlendiği film, izleyiciler üzerinde derin bir etki bıraktı.
Bölüm tarafından organize edilen film gösterimlerinin dönem boyunca devam edeceği, her gösterim öncesi ve sonrasında öğretim elemanlarının katkılarıyla kısa analiz ve söyleşiler yapılacağı duyuruldu. Böylece öğrencilerin görsel anlatım araçlarını sadece teknik değil, aynı zamanda düşünsel bir çerçevede değerlendirmeleri hedefleniyor.


